Încărcătoare

51 131 anunțuri

Încărcătoare cu lopată mecanică (17862)

Încărcătoare cu lopată mecanică
  • Accesorii (14668)
  • Buldoexcavatoare rigide (2857)
  • Piese de buldoexcavatoare (212)
  • Buldoexcavator articulat (92)
Vezi mai multe

Telescopic (4817)

Telescopic

Accesoriu pentru încărcător (14668)

Accesoriu pentru încărcător
  • Cupă (5673)
  • Şenilă (3396)
  • Accesoriu-altele (3014)
  • Ciocan hidraulic (Picon) (1156)
Vezi mai multe

Piese de încărcătoare (1354)

Piese de încărcătoare

Încărcătoare

Aflati mai multe despre incarcatoare

Folosirea si functiile incarcatoarelor 

Incarcatoarele sunt utilaje grele folosite in domeniul constructiilor. Ele sunt folosite mai ales in constructia drumurilor, pentru deplasarea materialelor de constructii precum si pentru a sapa. Unele modele sunt folosite pentru gestionarea deseurilor. Cei mai importanti fabricanti de incarcatoare sunt : Caterpillar, John Deere, Komatsu si  Volvo.

Istoria si evolutia incarcatoarelor

In anii 1920 existau mini tractoare echipate cu o galeata (asemanatoare cu cea care se afla pe incarcatoare) pentru a manipula materiale usoare. Acesta a fost considerat ca primul incarcator sau “loader” in engleza. In anii 1930 la Manchester firma E.Boydell & Co a fabricat un incarcator de dimensiuni mici, compus de un tractor si de o galeata. Acest utilaj a fost numit "Muir-Hill". Acesta avea 28 de cai putere. In anul 1989 un inginer de la Chicago a fabricat primul incarcator cu doua roti motrice. Adancimea cupei acestuia depasea 0,25 m3.

In anul 1953 Caterpillar a construit primul incarcator hydraulic pe senile care a fost numit Traxcavator. La acest utilaj a fost adaugat o piesa revolutionara si astfel incarcatorul a devenit articulat.

Încărcătoare

Încărcătoare

Evolutia incarcatoarelor

Dupa cel de al doilea razboi mondial s-a inceput fabricarea si distribuirea primelor incarcatoare pe pneuri. Acestea foloseau transmisia hidraulica. Din motive de siguranta anumite marci au decis sa puna bratul si galeata in partea din fata a utilajului. Acesta lucru a reprezentat o schimbare radicala in constructia utilajelor grele.  

Exista diferite tipuri de incarcatoare: