Excavatoare

60 942 anunțuri

Buldoexcavatoare
  • Accesorii (14746)
  • Buldoexcavatoare rigide (2870)
  • Piese de buldoexcavatoare (213)
  • Buldoexcavator articulat (92)
Vezi mai multe

Draglina excavatoare cu cablu (867)

Draglina excavatoare cu cablu

(79)
Backhoe

Accesoriu pentru excavator (14746)

Accesoriu pentru excavator
  • Cupă (5715)
  • Şenilă (3396)
  • Accesoriu-altele (3035)
  • Ciocan hidraulic (Picon) (1174)
Vezi mai multe

Piese excavator (10947)

Piese excavator

Echipament de dragare (61)

Excavatoare

Excavatorul este o masina de lucru autopropulsata, de mare capacitate, intrebuintata pentru sapat si incarcat pamantul in exploatarile miniere, contructii precum si in agricultura. Organul de lucru pentru sapare a excavatorului are forma unei cupe, avand pe muchia de taiere montati un numar de 4 pana la 6 dinti care asigura infigerea cupei în pământ.

Excavatoarele se impart in trei categrii pincipale care dupa tipul actionarii lor: excavatoare mecanice, excavatoare hidraulice si excavatoare mecano-hidraulice.
Cel mai mare excavator din Marea Britanie este cel cu cupa ,,Big Geordie’’ cu capacitatea de 3000 de tone.

Excavatoare

Excavatoare

In alte tari se utilizeaza chiar excavatoare mai mari ,,Big Muskie” cel care se gaseste in statul Ohio din SUA si care are o capacitate a cupei de 10 000 de tone. Cel mai mare excavator din lume a fost construit de catre firma germana KRUPP si cantareste peste 45 000 de tone. Astazi, exista peste 250 de excavatoare Menzi Muck cu transmisie integrala cu 4 roti de marime egala si cu directie controlata cu pivot.

Principalele marci de excavatoare straine aflate momentan pe piata sunt: Menzi Muck, P-Matik, Messersi, Komatsu, JCB, Caterpillar, etc... iar cea mai buna marca de excavatoare din Romania este UTB Brasov.
Exista excavatoare pe senile cum sunt cele din marca Komatsu si care au o serie de caracteristici comune cum ar fi: cea mai mare putere, stabilitate, capacitatea de ridicare si confortul operatorului.