Lucrări publiceManipulare-ridicareVehicule-camioaneForestierSpații verziAgricol
Pornire : anunţuri : AutobasculantePublicaţi un anunţ   Contul meu
  Întoarcere la sub-rubrici 

Autobasculante

4447 anunţuri autobasculante

Apãsaþi pe sub-rubrica aleasã:
 
 

 

Ultimele anunţuri autobasculante

Mini basculantă Benford PT6000 - 25 393 Ron
Basculantă articulată John-Deere 410E - 1 315 805 Ron
Mini basculantă Yanmar C30R-1
Mini basculantă Neuson 6001
Mini basculantă Neuson Lifton-1200F
Basculantă rigidă Caterpillar 773B
Mini basculantă Ausa d-85-aha - 30 895 Ron
Mini basculantă Barford SXR3000 - 22 068 Ron
Mini basculantă Neuson TD15 - 23 171 Ron
Mini basculantă Terex HD1001 - 25 378 Ron
Basculantă pe şenile Imer CC-1000 - 30 895 Ron
Basculantă pe şenile IHI Ic-45 - 88 272 Ron
Basculantă articulată Moxy MT41
Basculantă articulată Caterpillar 730
Basculantă articulată Caterpillar D400E - 110 458 Ron

 
 
 
 

Autobasculante

Autobasculantele sunt utilaje de mare capacitate pe 4 roti destinate pentru care transportarea materialelor in vrac si pentru mutarea materialelor de constructii pe santierele de constructii, cu avantajul suplimentar de utilizarea drumurilor publice.

Initial, basculanta a fost un fel de vagon de balansare, ar fi folosit pentru descarcarea continutului: fructe, legume si asa mai departe, prin rasturnare. Cosul ar fi fost tras de animale, de obicei, cai. Principiul basculantelor moderne ca utilaje de constructii este similar: acesta este un camion cu o galeata care poate transporta si turna materialul afara, intr-un concasor de exemplu.

 
Autobasculante
Autobasculante
 

Exista diferite tipuri de basculante:

  • Basculanta articulata;
  • Basculanta rigida;
  • Basculanta pe senile;
  • Mini basculanta.

Basculantele rigide sunt in general cu doua roti. Ele sunt usor de recunoscut intrucat bena sa se extinde pana la partea de sus a cabinei. Basculantele rigide au cea mai mare capacitate de stocare. Greutate Payload incalca recorduri: 30 - 360 tone. Pentru ei sa poata sa se deplaseze, motorul trebuie sa fie puternic pentru a putea trage o astfel de greutate. Anvelopele pot ajunge la diametrii si latimi impresionante pentru a rezista la astfel de sarcini.

Basculantele rigide pot ajunge la 50 km/h doar pe un teren intretinut. Basculantele rigide pot interveni atunci cand exista o lucrare preliminara de pregatire a solului. Puteti gasi basculantele rigide in cariere, in minele la suprafata si in santierele mari de constructii. Basculantele articulate sunt mai mobile. Ele au, de obicei, sase roti, ceea ce le confera o mai buna adaptare la un teren accidentat sau noroios. Basculantele rigide au rezultat din asamblarea unui tractor si o remorca agricola. Volvo a fost precursorul si ramane o referinta pentru basculantele articulate. Sarcina utila basculantelor articulate este redusa in comparatie cu basculantele rigide: merge de la 25 la 40 de tone si rar depaseste 50 tone. Basculantele articulate sunt cel mai adesea utilizate pentru lucrarile la drumuri, terasamente si de transport in cariere.

Mini basculantele sunt o versiune mai mica a camionului articulat, ca o roaba motorizata cu o sarcina maxima de incarcare posibila de 8 tone.

Basculantele cu senile au de obicei o sarcina utila mai mica decat camioanele articulate. Camioanele tind sa incetineasca viteza, dar imbunatatesc stabilitatea ambarcatiunii.